Staroegyptský chléb

3. února 2011 v 13:30 | Osiris |  Jídlo a pití Egypta
Staroegyptský chléb se nejčastěji pekl z ječné mouky a tvořil základ egyptské stravy. Muž snědl 10 chlebů a vypil 2 džbány piva každý den.Staří egypťané pro chléb také pěstovali pšenici dvouzrnku,která vyžaduje důkladné vymlácení a mletí. Mouka se získávala mletím zrna na jednoduchých kamenných mlýncích. Do chleba tudíž dostávala jemná zrnka písku a drobné úlomky kamene. Výsledné obrušování zubů zbůsobilo,že měli problémy s chrupem.




Pekli se různé druhy jako například:



měkké placky

křupavé placky

malé duté chleby (plněné třebas zeleninou)

těžké chleby z nekynutého těsta

oblé křupavé chleby

Nechtěl bych ho jíst. Hlavně kvůli těm kamenům!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama